top of page
IMG_2958.jpeg

Duroc 

Scharrelvarkens

Bekijk meer

Duroc varkens

Onze varkens zijn van het ras Ducoc. Dit Amerikaanse varkens ras staat bekend om de uitstekende vleeskwaliteit. 

Varkensvlees

Natuurlijke composteerders

Ook de varkens hebben bij ons een belangrijke taak binnen het bedrijf. Ze helpen met het composteren van de stalmest. Wij vullen de potstal voor de koeien met houtsnippers, en die moeten eerst (deels) gecomposteerd worden voordat de stalmest het land op kan. 

De varkens helpen brengen door het wroeten lucht in de mest waardoor het composterings-proces op gang komt. En om de varkens gestimuleerd te houden zorgen wij ervoor dat ze wat te eten kunne vinden onder de mest.

Varkens

Scharrelvarkens

Nadat de taak in de stal er op zit gaan de varkens naar het bos. Ook hier passen we een regeneratieve manier van beweiden toe. De varkens krijgen hier iedere week een nieuw stukje om in te lopen. Zo kunnen ze iedere keer weer een ander stukje loswroeten om naar eten te zoeken, en krijgt de bodem na de varkens weer de tijd om te herstellen.

Wat krijgen de varkens te eten?

Onze varkens krijgen als basis een biologische varkensbrok gevoerd. Daarnaast voeren we ze nog met verschillende seizoens-producten bij.

In het voorjaar krijgen ze voornamelijk eikels bijgevoerd. Vanaf midden zomer krijgen ze iedere dag appels en peren bijgevoerd. Op deze manier krijgen ze een gevarieerd en gezond dieet, wat resulteert in een lekker en gezond stukje vlees.

bottom of page