top of page
Kalf in het gras

Over ons

Hoe we hier zijn gekomen

Ik ben Aart Verhagen(21 jaar). Ik heb altijd een grote interesse gehad in de landbouw. In 2019 ben ik daarom begonnen met de opleiding Dier- en veehouderij in Dronten. Al snel begon voor mij de zoektocht naar het landbouwsysteem waar ik een toekomst in zag. Ik zag de beperkingen en tekorten van het gangbare landbouwsysteem. En ook in de meeste alternatieve landbouw methodes zag ik geen toekomst. Tot het moment dat regeneratieve landbouw op mijn pad kwam.

Regeneratieve landbouw was voor mij vanaf het eerste moment het systeem waarin ik zag dat de volle potentie van de natuur gebruikt wordt om tot een productief landbouwsysteem te komen.

Vanaf het moment dat ik voor het eerst hoorde over regeneratieve landbouw heb ik er alles aan gedaan om meer te leren over deze landbouwmethode. Voor mij werd al snel duidelijk dat ik de nodige informatie daarvoor niet op mijn opleiding ging krijgen. In februari 2021 heb ik daarom besloten om te stoppen met mijn studie. En omdat de beste manier om iets te leren is, het in de praktijk brengen van het geleerde, besloot ik zelf te starten met een regeneratief landbouw bedrijf. 

Ik had het geluk dat ik bij een boer , bij wie ik al een aantal jaar werkte, een aantal hectare weiland en een schuur kon huren. Hierdoor kon ik snel van start en begin april 2021 arriveerde de  mijn eerste koeien al op de boerderij. 

In de afgelopen jaren heb ik heel wat boeken gelezen om informatie te vergaren. Ook heb ik meerdere online cursussen gevolgd. En hoewel ik in de afgelopen 2 jaar ontzettend veel heb geleerd, over de landbouw en de natuurlijke processen die we in de landbouw kunnen inzetten, ben ik nog maar aan het begin van het leerproces. Ik zal in de toekomst steeds naar nieuwe informatie blijven zoeken en dit toepassen in de praktijk. Zo hoop ik een bedrijf te kunnen vormen dat economisch rendabel is, dat een positief effect heeft op de ecologie en dat een positieve invloed heeft op de maatschappij waar we in leven. 

bottom of page