top of page
Runderen

Aberdeen Angus runderen

Volledig gras gevoerd

Bekijk meer

Onze Aberdeen Angus runderen.

Kalfje

Wij hebben gekozen voor Aberdeen Angus runderen. Deze mooie en zelfredzame runderen passen uitstekend in een regeneratief landbouw systeem. Deze schotse runderen kalven zonder problemen en zonder hulp af, waardoor ze ook in het kalverseizoen in de wei kunnen lopen.

Ook staan de schotse rassen er om bekend uitstekend uit de voeten te kunnen op een (schraal) rantsoen van alleen gras. Ze kunnen dus goed leven op ons kruidenrijk grasland, en het hooi dat we daar van af halen.

Vee handelingen

Wij verrichten zo min mogelijk handelingen bij onze runderen. Angus runderen zijn genetisch hoornloos, dus we hoeven ze niet te onthoornen.

De stierkalfjes laten we door de veearts castreren. Door deze ingreep kunnen de stiertjes bij de rest van de groep blijven lopen zonder kans op inteelt en gevechten met het dekstier. Hierdoor kunnen ze ook in hun tweede seizoen weer mee naar buiten.

Het vlees van Angus runderen staat bekend als vlees van een hele goede kwaliteit. Dit kunt voornamelijk door het intramusculaire vet in het vlees. Hierbij ligt het vet niet alleen langs het vlees, maar loopt het ook in hele kleine draadjes door het vlees. Dit zorgt voor nog meer smaak en malsheid!

En omdat wij onze runderen alleen gras voeren ontstaat er een mooie en gezonde verhouding tussen het vet en het vlees. Dus geen overdadige hoeveelheid vet, maar precies genoeg om het vlees mals en heel lekker te maken.

Aberdeen Angus rundvlees

Rundvlees
bottom of page